Normal_tegels

Blinden en slechtzienden zijn niet tevreden over het busstation onder het nieuwe Utrecht Centraal. De voorzieningen laten dusdanig te wensen over, waardoor het station op dit moment gevaarlijk is voor deze mensen. Dat meldt RTV Utrecht.

Jos Sprenkels heeft een visuele beperking noemt een aantal punten op het busstation waar hij en vele anderen zich aan ergeren. Zo liggen de ribbeltegels op busterminal D volgens Sprenkels veel te dicht langs de stoeprand, met als gevolg dat blinden en slechtzienden daar rakelings langs de voorbijkomende bussen moeten lopen. Ook het ribbelspoor bij de lift deugt niet. Die tegels blijken aan de verkeerde kant van de lift te zijn geplaatst, waardoor slechtzienden hun looplijn niet kunnen vinden.

Als klap op de vuurpijl uit Sprenkels zijn ergernissen over een kastje dat blinden en slechtzienden moet voorzien van reizigersinformatie. Het kleine kastje is het enige exemplaar op het gehele station. Bovendien is de te beluisteren informatie niet of nauwelijks te verstaan. Voor Sprenkels is de maat vol; hij wil dat de gemeente Utrecht zo snel mogelijk verbeteringen doorvoert om het station weer veilig te maken voor mensen met een visuele beperking. Volgens de gemeente zijn de klachten inmiddels bekend en wordt er nu beoordeeld welke aanpassingen er gedaan moeten worden.


Door: Redactie Nationale Zorggids