Normal_blind

Bewoners van het nieuwe blindeninstituut Bartiméus in Driebergen maken zich zorgen over het kruispunt voor het wooncomplex. De oversteek is niet veilig voor blinden en slechtzienden, omdat het stoplicht niet goed ingesteld zou zijn. Ook het schuine wegdek maakt de oversteek een gevaarlijke onderneming. Dat meldt RTV Utrecht.

Bijna dertig blinden en slechtzienden verhuizen over twee weken naar hun nieuwe wooncomplex in Driebergen. Sommigen van hen zeggen niet alleen de straat op te durven vanwege de onveilige situatie. Bewoner Johan Maak maakt zich zorgen over de slechts zes seconden tijd die voetgangers hebben bij het stoplicht. Volgens de gemeente is het stoplicht inmiddels verbeterd om de situatie voor blinden en slechtzienden veiliger te maken.

Maak denkt echter dat alleen het veranderen van het stoplicht niet genoeg is. Om alle problemen op te lossen, moet er meer aan het kruispunt verbeterd worden, vindt hij. Maak heeft zijn zorgen afgelopen week kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad en hoopt dat de bewoners van Bartiméus binnenkort veilig de straat op kunnen.

Door: Redactie Nationale Zorggids