Normal_blinde

Het openbare gebied vanaf woonwijk De Noordbuurt (Zonnebaarsweg) tot aan winkelcentrum De Minnehof is toegankelijk, doorgankelijk en gebruiksvriendelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat meldt gemeente Eemnes.

Om het gebied nog beter af te stemmen op de behoeften van deze doelgroep, adviseert de Stichting Platform Gehandicapten Eemnes (PGE) om op een aantal plaatsen het overhangend groen te snoeien of te verwijderen. Ook adviseert PGE om de geleidelijnen voor blinden en slechtzienden aan te passen aan de laatste normen. Zo stelt het adviesrapport dat wethouder Jan den Dunnen van de stichting kreeg overhandigd.

Het adviesrapport is geschreven op basis van een schouw vanaf de woonwijk De Noordbuurt (Zonnebaarsweg) tot aan het winkelcentrum De Minnehof. Tijdens de schouw wisselden medewerkers van PGE en medewerkers van de gemeente van gedachten over eventuele knelpunten voor mensen met een lichamelijke beperking. De gemeente zal beoordelen in hoeverre de adviezen meegenomen kunnen worden in de verdere inrichting van het openbare gebied.

Door: Redactie Nationale Zorggids